Heart-Journal®

by Leontine

Leer het geheim kennen van een eigen Heart-Journal®

Hoe het concept van een Heart-Journal® ontstond

Dit concept ontstond in 2017 in mijn eigen leven. Ik had ooit geleerd wat een artjournal is, hoe je het kan opzetten en gebruiken. Langzamerhand begon ik mijn eigen sausje eroverheen te gooien en werd het een eigen belevenis.

Voor mij is een Heart-Journalen® een container voor alles wat je beleefd, leert, inziet, contempleert, wilt onthouden op welk gebied van je leven dan ook. In je familie, op een bijzondere dag, als je een inspirerende video ziet, op een event aantekeningen maakt. Het hoeft niet mooi. Het mag kloppend zijn voor jou, op dat moment. En ja, het is herkenbaar aan het zwarte boekje, waterverf en zwarte pennetjes (lijst van spulletjes die ik aanraad).

Het activeert je creativiteit – maar het gaat over het leven – het opent je binnenwereld en brengt je naar gebieden waar je mind je niet in een keer krijgt. Het verbind je met je hart, je komt in een plek in jezelf waarin je  je makkelijker kunt openen en verbinden.

Mijn Heart-Journalen® begon een bepaalde signatuur te krijgen, ik ging het ‘Heart-Journalen®’ noemen. Ik begon meer en meer te delen en …. kreeg overweldigende reacties.   Zowel prive als in mijn werk.  Louter positief.

Blijkbaar raakte het aan een verlangen dat veel mensen (mn vrouwen) in zich dragen.

 

Er begon me iets op te vallen. De twee meest gehoorde reacties waren:   ‘Oh wat gaaf! Dat zou ik ook wel willen, maar ik ben niet creatief…’   en    ‘Wat gaaf hoe jij dat doet Leontine, zo mooi om te zien… maar dat kan ik zelf nóóit”.

Dit  frustreerde mij enorm!   Want ik wéét dat iedereen het kan, dat is juist het gave aan Heart-journalen®!
Ik wéét dat jij het ook kan. En dat je dus jezelf  een ervaring ontzegd door dit te blijven denken!
Jij hebt hooguit wat hulp nodig in het ont-leren van beperkende overtuigingen die je tegen jezelf zegt + concrete uitleg hoe je kunt beginnen, wat je gebruikt en wat je zou kunnen maken.    Ik riep steeds   ‘dit kun jij ook!’.  Maar de ander keek steeds ontredderd en onthand terug. Ze konden de ingang bij zichzelf niet vinden.

En zo ontstond de Heart-Journal® Challenge

Ik wist: het is tijd om anderen hiermee te gaan helpen. Het is tijd om meer vrouwen de JOY en eenvoud van het Heart-Journalen® te laten ervaren.  Want ik gun iedereen zo ontzettend om te ervaren wat ik ervaar als ik mij verbind met Heartjournalen®.   Echt!   Het is echt zo heerlijk ontspannend, maar ook zo verwonderend. Want vaak snap je zelf niet waar je creatie vandaan komt!

En  zo kwam het dat in in februari 2018 de eerste Heart-Journal® Challenge een feit was.
Vijf dagen lang leerde ik met video-turorials en live classes vrouwen door heel Nederland hoe zij in 5 dagen tijd hun eigen   Heart-Journal®  konden creëren.  Ik had niet kunnen dromen dat het zo’n groot succes werd:

  • In een paar maanden tijd werkte ik met    ruim 4.000 vrouwen binnen de   Heart-Journal® Challenges
  • Het was een absolute hit; er ging een creatieve vonk door Nederland en benodigde art-supplies raakten op verschillende plekken uitverkocht 🙂   No kidding, echt.
  • Vrouwen die dachten te komen voor gezellig schilderen en creatief zijn, werden positief verrast door wat er gebeurt wanneer je je binnenwereld opent (want dat is wat Heart-Journalen® werkelijk met je doet.
  • Ik kreeg honderden bijzondere berichten:
    ‘Ik kan niet meer stoppen’
    ‘Mijn creatieve vonk is eindelijk weer aan sinds ik het verloor in mijn jeugd.’
    ‘Ik was zo depressief dat ik de gordijnen niet meer open kon doen en vandaag heb ik zin in de dag want we gaan weerHeart-Journalen®.’

En ga zo maar door.   Geen kattenpis dus.
HeartJournalen bleek niet alleen een geweldig leuk en inspiratievol ontspannende bezigheid te zijn – het bleek te gaan over het leven. Over onszelf. Over wat er allemaal mogelijk is voor ons als we ons eenmaal openstellen.

Heart-Journalen® next level

Natuurlijk ontstond de behoefte aan een vervolg. De vrouwen hadden de smaak te pakken en wilden niet meer zonder. Zo ontstond het ‘Creative Life Playground’ programma. Een online live groepscoaching-programma. Met verdieping in zowel de richting van creatie (skills) als  persoonlijke ontwikkeling (wat roept het op en hoe ga je ermee om).
We hebben 3 rondes beleefd in 2018 met 3 groepen in totaal rond de 70 prachtige vrouwen beleefden de CLP .

Ondertussen

Ondertussen ontwikkelde ik ook door als mens, als creator, als Teacher en als ondernemer.
Heart-Journalen® maakt mij nog steeds erg gelukkig; het helpt me altijd weer instant te verbinden met mijn binnenwereld, mijn emoties te verwerken en inzicht te krijgen in wat er speelt.
Ik biedt echter geen losse creatieve programma’s meer aan, niet meer voor het Heart-Journalen® en niet voor de Creative Life Playground.

Waar zijn de Heart-Journal® programma’s gebleven?

Je weet dat ik gek ben op Heart-Journalen®! Heart-Journalen® werkt altijd! Het is echt hét middel om je binnenwereld te openen en je creatieve vonk te ontsteken. Heart-Journalen®  hoort bij mij, en zal altijd in mijn werk verweven zijn.

Vanaf nu bevinden alle online programma’s van mij zich in één grote prachtige leeromgeving, de  Teaching Life Academy.
Je krijgt toegang tot de Teaching Life Academy – zo ook de ‘Basis training Heart-Journalen®’ en de ‘Creative Life Playground’   (kijk hier wat er allemaal in zit, en het wordt alleen maar meer…!) wanneer je deelnemer bent in het jaarprogramma  ‘The Feminine Leap’     of een 1:1 Leadership traject.

Reden hiervoor is dat ik meer holistisch wil werken en minder hap-snap wil aanbieden. Omdat ik niet geloof in de hap snap  symptoom bestrijding, waarvan het meeste ook nog op de plank blijft liggen. Ik wil alles doen om jou te laten leren precies wat jij NU op dit moment nodig hebt.   Wanneer je met mij werkt krijgt je mijn alles, in aandacht, in aanbod en in support.

Wanneer je gaat Heart-Journalen® open je je binnenwereld.
Daar komen allerlei gevoelens bij kijken, je krijgt nieuw zicht op delen van jezelf.
Misschien wel op wat jij allemaal mag en kan gaan toelaten in jouw prachtige unieke leven.

Daarom wil ik je niet alleen maar aanraken en inspireren – ik wil je begeleiden wanneer die binnenwereld eenmaal opengaat.

Dus, je bent meer dan welkom in mijn Tribe, om onder andere te leren HeartJournalen®. Maar vooral om te leren leven, je binnenwereld te leren kennen, op te schonen en ruimte te maken voor jouw unieke potentieel, zodat jij kunt doen waarvoor jij bedoeld bent.
Zodat jij niet zomaar een leven hoeft te leven, maar jóuw leven!

Lees meer

MET DE BASISCURSUS HEARTJOURNALEN®
LAAT IK JOU ZIEN DAT JE CREATIEF BENT (ALTIJD AL WAS)

Meer dan 3.000 vrouwen gingen je voor!
Met super veel plezier, aha-momenten en prachtige resultaten.

Dus vanaf nu kun je niet meer zeggen dat jij het niet ‘kan’.
Stop it.
Iedereen kan dit. Je hebt alleen de juiste ingang nodig!
Laat ik die nou net gevonden hebben 🙂

Wat ik jou leer:

❤︎ Wat een Heart-Journal is, ik laat je voorbeelden zien en leg je in tutorials uit hoe het werkt.

❤︎ Waarom een Heart-Journal leidt tot meer verbinding vanuit je hart, en meer ontspanning in je dagelijkse leven/ werk. Zelfs met een druk leven en overvolle agenda.

❤︎ Hoe je een (he)art-journal start, wat heb je nodig, hoe doe je het en waar begin je?

❤︎  Wat j er voor nodig hebt:  zie hier de lijst

❤︎ Dat je niet ‘speciaal’ hoeft te zijn om jezelf creatief te noemen. Iedereen kan dit. ECHT iedereen!

❤︎ Dat ook jíj uit het niets, gewoon zomaar een Heart-Journal kunt maken!

❤︎ Hoe jij jouw eigen stijl kunt gaan vinden, waar jij je goed bij voelt.

Na 5 dagen kun jij HeartJournalen en heb jij de eerste 10 pagina’s in jouw eigen Heart-Journal gevuld met woord, beeld en kleur!

“Het is onmogelijk om te benoemen of bevatten wat 1 week Heart-Journal Challenge heeft teweeg gebracht.  Er is een wereld voor me opengegaan: mijn eigen binnenwereld in beelden gevangen. Waar ik voordien alleen woorden gebruikte, heb ik nu een andere, rake(nde) manier om, wat me bezig houdt, aan papier toe te vertrouwen. Ik doorgegaan met Heart Journalen en geniet elke keer weer als ik door mijn Heart Journal blader.
Als je de kans krijgt om een te leren Heart-Journalen met Leontine, dóen!”
– An Geenen, deelnemer Heart-Journal Challenge 2018

Ease & Joy
[HET MÁG LEUK ZIJN!]

Ik  laat je in korte tijd zien dat ook jij dit kunt! Niet alleen dat je het kúnt, maar ook dat je verbaasd zal staan door wat er gecreëerd gaat worden. En boven alles: hoeveel PLEZIER het je gaat opleveren!

Voor wie?

 

✓ Je vind jezelf niet creatief maar zou het wel heel graag willen zijn… ✓ Je bent wel creatief maar weet gewoon niet hoe je dat een plek in je drukke leven moet geven ✓ Je hebt ooit wel van alles gedaan, maar voelt je er nu niet meer verbonden mee/ twijfelt of je het ‘nog kunt’ ✓ Je hebt wel van alles aangeschaft aan art-supplies 🙈maar het ligt maar te liggen en komt niet tot leven.

Dit is wat het anderen bracht:

Een inkijkje in de basistraining
(toegang krijg je wanneer je een jaar met me werkt):

Meer dan 3.000 vrouwen gingen je voor!

Maandag 3 t/m 7 september, elke dag een opdracht en een Live Class. En op 8 september een afsluitende gratis Masterclass door Leontine voor alle deelnemers!

Pin It on Pinterest

Shares