Ik neem je even mee op reis,
naar mijn ochtend die begon onder de sterren….
Vanmorgen stapte ik om 06.30 uur naar buiten om te genieten van het bijzondere landschap.

Het was donker, maar ook licht. De maan die net vol is geweest scheen helder en verlichte het hele landschap. Het licht weerkaatste op de bevriezing van het gras. De sterren waren minstens zo helder en stralend en waren in grote getale aanwezig.

Ik zette mijn stoel neer midden in het gras.
Goed ingepakt in een dik wollen vest.

Ik voelde de moeheid en de druk van mijn overvolle to do list waarvan ik weet: ook vandaag ga ik die niet af krijgen.

De moeheid van mijn lichaam zegt me dat ik het rustiger aan mag doen.
Mijn hoofd had 1001 gedachten, mijn hart verlangde naar stilte.

Ik deed mijn ogen dicht en vroeg de maan: Wat is het dat vandaag mag gebeuren?

“Loslaten”, was het antwoord.

Een niet heel spannend antwoord. Maar ik wist waar het over ging. Niet alles proberen in de lucht te houden, me niet overal verantwoordelijk voor te voelen, niet alle dingen die momenteel spelen allemaal in deze dag willen doen. Iets ervan loslaten voor deze dag, daar doe ik echt geen kwaad mee.

Dus zo begon ik mijn dag.

Mijn man vroeg: “En wat ga jij vandaag allemaal voor moois doen? Ga je lekker aan het werk?”

Ik antwoordde: “Ik ga vandaag loslaten.”
En daar liet ik het bij.
Tot mijn eigen verbazing.

Het voelde heerlijk rustig.

En het mooie is…. nog voordat ik naar boven was gelopen naar mijn werkruimte, gewoon terwijl ik de kinderen uitzwaaide, koffie zette en nét iets langer de tijd nam om naar het prachtige landschap buiten te kijken – had ik meer inzichten helder als dat ik me had kunnen wensen voor deze dag. Misschien wel voor deze week.

Dus dat is hoe het werkt.
En ja, dat wist ik natuurlijk allang.
En jij waarschijnlijk ook.

Maar het is miraculeus wanneer het je toch weer gebeurt.Vooral omdat het wel werkt, maar niet als je het erom doet.

Het vereist echte overgave.

En toen kwam ik mijn werkkamer in en voelde ik ineens de behoefte een paar papieren aan te raken die ik al lang niet meer had bekeken. En toen zag ik dit en moest ik natuurlijk wel even innerlijk glimlachen…. <3

Shares

Dit is een fragment uit: An Insight Journey with Leontine | 90 days
Ondertussen ben ik al even onderweg, en je kunt gewoon aanschuiven.
De content blijft beschikbaar na de 90 days.
Het is een soort inpluggen op een reis langs universele thema’s. Soms in woord, beeld, schildering, gedicht, video. Je hoeft helemaal niets!
Af en toe even meekijken, en je laten inspireren door wat resoneert met jou.

Waar jouw reis ook langsloopt…
Ik wens je en prachtige dag!

Liefs,

Leontine

 

Pin It on Pinterest

Shares

Voordat ik verhuis naar Ibiza...

Zie ik je hier?

'In Je Eigen Spoor' Cirkel Bijeenkomsten

17 juni Zegge
 20 juni Utrecht
22 juni  Haren