We kennen natuurlijk de term ‘gut feeling’. Een onderbuikgevoel, een aanvoelen, een voorgevoel, een intuïtief instinct dat je iets vertelt. Een Engelse term. Maar als je hem als Nederlander een beetje simpel uitspreekt hoor je natuurlijk makkelijk ‘kut-feeling’. Eh….?! Really, Leontine?!? Oké, oké… Het is ook weer niet echt een woord om zo openbaar te zeggen. Maar sinds ik in 2016  met een vriendin in  Birmingham (Engeland) was op een 3 daagse HayHouse Summit met internationale speakers is het voor mij een mooie herinnering geworden.

Een “Oh ja, dat is waar”

‘Gut’ wordt vaak genoemd als ‘onderbuik gevoel’. Maar ik ontdekte daar dat de echte vrouwelijke wijsheid nog lager in ons lichaam huist. Inderdaad. In de ‘kut’, onze vagina.   Daar is de verbinding met onze oeroude vrouwelijke wijsheid zo goed voelbaar.  De verbinding met moeder Aarde (jaja, het is niet voor niets   moeder aarde, en niet   vader aarde). Die week in Engeland gingen mijn vriendin en ik in de dagen voor het event in de stad, eerst naar de Engelse hills, en in het bijzonder naar een oeroude stenen cirkel, een   stone-henge. Je hebt er daar heel veel van. Op gevoel (daar begon het al) zochten we niet de meest bekende, maar de meest aantrekkelijke. Gekozen op gut-feeling. Op intuïtie. Daar aangekomen waren we helemaal alleen met de stone-henge. Ik stond op het punt om te ervaren in mijn lichaam en mijn hele wezen waar ik mijn vriendin al vaker over hoorde spreken. We vonden de oeroude ingang (nee, dat is niet wat de toeristen route zegt dat de ingang is) en daar gebeurde het. Ik werd getrokken, aan mijn knieën. De kracht was zo sterk en fijn. Zo sterk dat ik er geen weerstand tegen had kunnen bieden, ook al had ik dat gehad.   Ik kan het niet anders omschrijven als dat mijn knieën knikten, mijn bekken ‘werd’ gekanteld, mijn vagina warm werd, mijn hart open ging en ik het heeeeeeeeerlijk vond! Ik vond het zo’n sensatie en zo’n beleving. Voorheen was ik vooral via mijn bovenkant (ruimte om mijn hoofd) verbonden met het grotere geheel, maar hier ging een heel nieuwe ervaring open. Er kwam een hele nieuwe dimensie bij.   Het was fijn dat we er alleen waren, ik geen rekening hoefde te houden met toeristen. En dat mijn vriendin al bekend was met deze ervaring. Ik heb de tijd genomen de ervaring in me op te nemen. Heb ook gecheckt en gedubbelcheckt of het niet gewoon een toevallig momentopname was. Meerdere keren weggelopen en weer opnieuw voor de oeroude ingang gaan staan. Zonder uitzondering gebeurde er keer op keer exact hetzelfde. Wow. Ik heb het in me opgenomen, met mijn vriendin over gesproken wat het betekent en geschilderd over de ervaring. Daardoor is deze ervaring nooit

 

meer verdwenen.

Shares
De dagen erna waren we op het event met talloze internationale sprekers. Het kon niet uitblijven dat een ervan (Sonia Choquette) een talk had waarin ze het continu over ‘gut-feeling’ had. Mijn vriendin en ik keken elkaar dan aan, en moesten lachen, glimlachen, giechelen en stralen – omdat door de ervaring eraan vooraf de term ‘gut-feeling’, dat klinkt als ‘kut-feeling’, zo’n andere lading had gekregen.

Doe toch niet zo raar

Yes, I know. In onze maatschappij is het niet echt normaal om je vagina ter sprake te brengen. En ja, ik vind ‘kut’ ook niet een mooi woord, ik leer mijn kinderen zelfs om ‘vagina’ te zeggen omdat ‘kut’ vaak als scheldwoord wordt gebruikt. Maar beloof me dit: als je weer de term ‘gut-feeling’ hoort: denk dan even aan de woordgrap en herinner jezelf daardoor dat jij een vrouw bent vol wijsheid, dat je lichaam sensitief is en intelligent, en dat jij je op die innerlijke wijsheid kan afstemmen. Of ik nu met mijn klanten spreek, coach of Heartjournal®, állemaal willen ze een vrijer leven, minder geïdentificeerd met de kleine dingen in het leven die ze tegenhouden. Allemaal willen ze meer leven met en afstemmen op hun intuïtie. En bijna iedereen denkt dat dat heel ingewikkeld is, en ontdekt dan bij mij dat het super dichtbij is. Dus ik kan zeggen: het doet ertoe. En wij vrouwen kunnen elkaar daar aan helpen herinneren.

Waar zit jouw intuïtie?

Mocht je net als ik denken dat intuïtie in je hoofd huist, think again. Onderzoek het. En wie weet kom je erachter dat je vagina, en eigenlijk het gebied tussen je bekken, dus iets ruimer dan je vagina alleen, meer wijsheid heeft dan je kon vermoeden. Probeer eens voorbij het ‘iehhhh’ van je vagina te komen. Voorbij het beeld dat een vagina met seks en baren te maken heeft. Het behelst zoveel meer. Het is onze zetel der wijsheid, onze aanvoeler. Het is lastig om het zo te zien, I know. Maar in de stilte van je eigen belevingswereld kun je het misschien eens wat meer toelaten.  En je dan verwonderen over wat je allemaal tegenkomt. Leontine  

Shares
 

P.S. Wat eigenlijk heerlijk om terug te denken aan deze reis. En wat een heerlijkheid om dit met een dierbare vriendin te mogen beleven. En op er later op terug te kunnen blikken.

Er was zoveel moois!

Namaste,

J. (you know it’s you!) <3

 

 

Pin It on Pinterest

Shares