KORTE SAMENVATTING VAN EEN LANGE BLOG:
Ik stop met alles voor iedereen te willen zijn. Hoe waardevol ook wat er nu is. Ik ga all-in waar ik zelf geroepen wordt. Dat heeft ook gevolgen voor jou als lezer, volger of (bijna) klant. Als overgangsritueel heb ik een waanzinnig aanbod voor een klein groepje vrouwen. Het vraagt om snelle actie, en kan voor jou amazing worden. Lees door voor details. Verder, ik deel graag (zoals altijd) mijn proces met je – omdat er veel universele lessen in zitten. 

Een leap met gevolgen

Het is je vast niet ontgaan dat ik het laatste jaar veel spreek over ‘Leaps’.
Het zijn grote sprongen in je ontwikkeling; grote bewegingen voorwaarts en/of de diepte in, waardoor in één keer een heel ander begrip krijgt van wat er speelt, nodig en mogelijk is).

Mijn eigen leaps zijn het laatste jaar niet van de lucht geweest. Quantum leaps waren het soms zelfs. [A Quantum Leap is a physics term used in personal development and business growth as going from one place to another without taking the traditional route to get there, meaning you’re removing the amount of time! ]

Wanneer je ‘leapt’ als mens en ondernemer, verschuift er veel in je interne systeem, maar het heeft natuurlijk ook gevolgen in de buitenwereld.
Dat maakt het niet makkelijker. Het is voor anderen voelbaar, tastbaar, sensable, en ook praktisch merkbaar. Wie mij langer volgt heeft dit al meerdere keren meegemaakt, gevoeld, gezien. De een trekt het heel prima, de ander wordt er kriegelig van. Allemaal goed.

Zelf heb ik hier een behoorlijk nare verhouding mee gehad.
Tot voor kort.
Het is allemaal geshift en op z’n plaats gevallen.
Van  “Ja ik ben ook een mens, en toon mijn menselijkheid door te laten zien dat het #PerfectOnvolmaakt is om het niet in 1x te vinden”; ben ik geshift naar “Ik ben 100% oke, súper aligned, ik klop als een bus en heb gewoon een intens goede afstemming met waar ik geroepen wordt in mijn missie. Good for me. Good for my business. Good for the people I am guided to work with.”

Bloody shame

Waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik dit echt anders kan zien?
Ik moest eerst leren
zien dat mijn (hele vaste) opvattingen die ik zelf had over het ‘continu maar veranderen’, niet van mij zijn. Deze oude opvattingen  zijn ontwikkeld vanuit een oud systeem, ze zeggen niets over wie ik in wezen ben. Ik hoef ze niet meer voor waar aan te nemen. En dan kan een nieuw zicht komen:

Dat het continu doorontwikkelen, continu meebewegen met de verandering waartoe ik uitgenodigd word, NIET betekent dat ik wispelturig ben, dat ik chaotisch ben en mijn shit niet op orde krijg. OH MY GOD wat heb ik veel negatieve aandacht besteed aan deze opvattingen. Vol schaamte, hoe kan het toch dat ik zoveel in mijn mars heb en toch de boel niet netjes keurig en eenduidig op de rails krijg? Bloody shame for all that shame. Want nu kom ik erachter dat ik al die tijd precies klop. Dit is mijn human design, dit is hoe mijn leven zich door mij heen voltrekt. 

De super grote les hierin (en neem hem alsjeblieft als jij je hierin herkent!!!): zet niet teveel vast in de vorm. Een voorbeeld. Stel dat je een business hebt, communiceer over wie je bent, waar je voor staat, het grotere plaatje. STOP met het aanmaken van details (producten, prijzen, pakketten, jaren vooruit plannen van events) want nu WEET je, dit plan kwam hoppa door me heen, moeiteloos, en ik ben goed in geïnspireerde actie. Maar als ik het ‘vastzet’ in de vorm, dan haalt mijn natuur de vorm weer in. De nieuwe inspiratie past namelijk niet in de vorm die je net vastzette. Gevolg is: je bent voornamelijk bezig steeds je uiterlijke vorm weer te herzien en dat weer door te communiceren naar je volgers en klanten. In plaats daarvan: zoom uit, wat is de grote gemene deler (jij, jouw intenties, je missie en waar je voor staat) -zorg dat dat helder in woord en beeld komt en blijf IN HET MOMENT creëren en communiceren over mogelijkheden om met je te werken. Dan voel jij het momentum, en je klant ook. Double loop succes 🙂

Maar even terug naar mijn verhaal.. 🙂
De leaps in mijn laatste jaren.

In snel tempo bewoog ik me van coach in de binnenwereld naar leider van de Heart-Journal® Movement (leven & creëren vanuit ease & joy), naar teacher in life (live, own and impact your life), naar ‘In Je Eigen Spoor’ event leider, naar Feminine Leap teacher en retreat leider. Voordat ik verhuisde afgelopen zomer naar Ibiza met mijn drie lieve kinderen, was mijn businessplan in kannen en kruiken en wist ik precies wat ik hier zou gaan doen, met wie, wanneer.

Althans, dat dacht ik 🙂

Fast forward naar hier en nu. Ondertussen eenmaal geland op dit prachtige eiland voel ik waarvoor ik hier naar toe geroepen ben (want ja, zo voel ik het echt), en ik heb me laten verassen door hoe clear en eenduidig de call is die ik hoor en voel: het begeleiden van leiders in het maken van echte bold choices, vanuit ease & joy, met impact. Want zelfs als alles al is neergezet, dan is er nog steeds iets dat roept, een nieuwe creatieve vonk nodig heeft, een visie die nog groter mag worden, etc. Ik spiegel, ben bloedje-eerlijk en vooral, ik ben niet gehecht aan de uitkomst. Dus we kunnen samen toe bewegen naar Leading edge Leadership. And I totally love it!!

Dus ja, je hoort mijn excitement, mijn joy. 

En ja, er zijn onder mijn lezers/ volgers/ klanten een aantal die nu HEEL blij zijn. Omdat zij HIER op hebben zitten wachten!
Omdat dit precies is wat ZIJ nodig hebben.
Als jij dit bent: blijf op de lijn, we gaan nog heel mooie avonturen beleven!

Maar je mag ook weten dat ik er moeite mee heb gehad! Want…

Elke big leap brengt ook verlies met zich mee

Het grootste obstakel voor mijzelf was het loslaten van wat er IS, wie er om me heen zijn. Misschien jij wel. De vrouwen die me al jaren volgen, bestaande klanten die misschien meer willen van wat ze van mij gewend zijn. Dat waar mensen me in kennen, vrouwen terugzetten in hun basis. Bestaansrecht, je eigen spoor vinden, verbinden met je vrouwelijke en intuïtieve gaven.

Ik weet dat hier super veel vraag naar is, de behoefte is enorm, en ik ben super dankbaar dat zoveel vrouwen ‘ontwaken’ hierin en authentiek willen leven en groeien. Ik weet ook dat ik vrouwen hier bijzonder goed mee kan helpen. No doubt. Het is in mijn super-toolkit.

Zelfs in dat werk sprak ik al van ‘leapen’, en dat sprak velen aan. Maar ik heb ontdekt dat niet iedereen die verlangt naar leapen, ook werkelijk klaar is om te leapen! 

Zonder stevig fundament kún je niet leapen!

Pijnlijk maar waar.
Dat je wilt leapen, verlangt naar wat die leap je zou kunnen brengen, betekent nog niet dat je er klaar voor bent.

Om te kunnen leapen heb je nodig dat je fundament staat. Vanuit wiebel benen kun je niet van de ene rots naar de andere springen. Zolang je moet struggelen om geld en klanten te krijgen, zolang je dagelijks achtervolgd wordt door de pijn uit je verleden, zolang je het (te) spannend vind om zichtbaar te worden, zolang je je wilt blijven conformeren aan de norm van je gezin, je partner, je ouders, de branche of wat dan ook – zo lang is er zeker inner work to do wat mij betreft, but you are in now place to leap.

Als er al een leap zou zijn, is het de leap naar IN je eigen spoor komen, de basis op orde krijgen. Dat is zeer wezenlijk en een prachtige reis. Het is echter niet het soort leapen als waarvoor ik bedoeld ben te begeleiden.

Wie bepaalt er eigenlijk of het fundament er is? 
Wie ben ik om iemand te zeggen of hij/zij er klaar voor is? (hoor ik sommigen denken)
Hier is niet een eenduidige regel voor. Ik ben voor mezelf gekomen tot deze fundamentele elementen die onontbeerlijk zijn voor het maken van een gezonde, blijvende big leap.

5 x fundament (before you can leap):

 1. Je bent voorbij de overleef-fase, je emoties in beheer hebben en grote blokkades opgelost 
 2. Je bent gezond en fit, hebt energie en ruimte over te leapen
 3. Er is reeds een weten dat je je missie volgt en heb te zelf vertrouwen in
 4. Je hebt reeds klanten, opdrachtgevers en werk
 5. Je bent financieel vrij genoeg om zélf keuzes te maken 

Daarzonder kun je geen big leap maken. Without a solide fundament you are in no place to leap. 

Laat ik helder zijn. Hoe je er ook voor staat op deze 5 punten: jij bent sowieso super oke, je bent goed zoals je bent, en je bent precies waar je moet zijn (ook als voelt dat soms niet zo).
Dus je ‘score’ op dit 5 punten zegt NIETS over jou als mens.
Het zegt voor mij iets over je uitgangspositie waar vandaan je wilt leapen.

Het zegt ook niets over of je ooit (of heel spoedig) wél alle boxes kunt aanvinken.
Het betekent simpelweg dat ik mijn gift zoals die zich hier en nu in mijn leven ontvouwt, niet geheel aan jou kan geven; omdat het voorwerk nog niet op alle fronten is gedaan. Dat zou betekenen dat ik me moet inhouden. Dus dat jij niet het beste van mij krijgt en ik niet geheel in mijn Zone of Genius opereer.

Meaning….

Dus, ik ben (na veel inner work) ge-leapt, quantum ge-leapt as you wish. Mijn besluit is gevallen om mijn calling te volgen en mij te richten op Leading edge Leadership, en mijn leap-expertise in te zetten voor leiders (m/v) die hun fundament stevig hebben staan.

(Nogmaals, als jij hier super excited van wordt, geweldig! Er gaan nog veel kansen komen, maar het onderstaande is dan misschien niet helemaal voor jou).

Als je het ene kiest, kies je ook niet voor het anderen.
Dat hoort bij kiezen.
Dus ja. IK STOP met met het begeleiden van vrouwen die verlangen naar het basis fundament. Niet omdat ik het ze niet gun. Niet omdat ik het niet kan. Niet omdat ze het niet waard zijn. SIMPELWEG omdat ik niet op twee plekken tegelijk kan zijn met mijn aandacht, focus en aanwezigheid. 

En nu rest voor mij om zo integer mogelijk deze transitie in de buitenwereld te leven. Hier op Ibiza zijn de signs helder en clear. Ikzelf was het die tijd nodig had het te verwerken. Want ja heerlijk nieuws dat de leiders op mijn pad komen.
Maar ook: Au. Hoe pijnlijk dat het ook betekent dat ik ‘mijn vrouwen’ vaker nee moet verkopen. Dat ik niet meer voor ze ga zijn, waarvoor ik een tijd wel was.
Dat ik wéét dat er een bepaald soort lijden is waar ik ze NU mee kan helpen, en goed ook.
En dat ik besluit het NIET meer te doen.

Betekent het dat ik alles en iedereen zomaar achter laat?
Nee, dat zit niet in mijn natuur. Ik voel me verantwoordelijk voor wat ik heb neergezet en waarin ik anderen heb aangeraakt. Ik heb er weken op gekauwd en echt om moeten rouwen om dit deel van mijn leven, dit soort klanten werk los te laten. Ik ben ook een mens, en ook ik ben bang dat ik mijn trouwe volgers en klanten tekort doe. Want niet iedereen zal mijn move begrijpen en/of waarderen.

Maar het is mijn spoor. Ik kan niet anders dan het volgen. Net naast mijn spoor leven en werken for the sake of others, dat klopt niet. En nee, nooit zal ik het voor iedereen goed doen. Dus daar hoef ik ook niet naar te streven. 

Wel wil ik het zo integer mogelijk doen.
Daarom neem ik je hier mee in mijn proces, mijn overwegingen en wat het zoals oproept.

Gewoon bloedje eerlijk.
Want dat is waar ik voor sta.

De overgang

Ik hou van bewust beleven, van rituelen bij een overgang. Afscheid nemen en bewust iets nieuws toelaten.
Dus daar reflecteer ik op.
Ik realiseer me ook dat mijn overgang (van vrouwen helpen in hun hun spoor te komen, naar begeleiden van leiders (M/V) op de leading edge) – voor een heel aantal klanten/ volgers/ lezers het einde is van (mogelijk) werken met mij.

Dus, hoe klopt het? Hoe kan het? Wat is er nodig?

Ik heb Mama Ibiza gevraagd wat klopt, ik heb de signalen ontvangen.
Wat is passend?
Hoe rond ik af en beweeg ik door?
Wat is er nodig?

Wat mag er gebeuren?

En zo ontstond het idee…!

Het wonder gebeurde dat me 4 ‘lege’ dagen in de schoot geworpen werden. Waarin iemand anders aanbiedt voor mijn kinderen te zorgen. Waarop ik blanc sleeve heb om te doen wat ik wil. Waarin ik nog geen afspraken heb staan.

Dus ik checkte mijn favoriete mooie locatie op Ibiza, en je voelt het aankomen: die dagen zijn vrij om nog geboekt te worden.

Yeah!
Hier heb ik een flow te pakken. Dit voelt moeiteloos.

Wat mag er dan ontstaan in die dagen?
Waartoe mogen die dagen dienen?

Ik kreeg en prachtig beeld met een super high vibe:

Ik ga nog een laatste keer bewust werken met het thema “LIVE Your Life” (hoe krijg je het fundament op orde).

Hier op Ibiza.
Voor een extreem lage prijs.

Bewust kies ik ervoor.

Omdat ik voordat ik zelf door-beweeg in mijn nieuwe pad, nog een keer hier bewust mee wil werken EN daarmee deze kans wil bieden aan jou, als jij net ontdekte dat je niet alle boxes nog kunt aantikken die staan voor een stevig fundament.

Voor al die vrouwen die al met 1 been over drempel zijn in werken met mij. Die al een tijd om me heen zoomen en nog  net niet bij een ‘ja’ waren aangekomen in zichzelf (het komt ooit wel). Voor heb die verlangen naar zijn en transformeren op Ibiza maar dat straks niet meer kunnen (of het fundament staat nog niet, of mijn prijzen zijn niet meer te doen voor ze). 

Laat me weten als jij er bij wilt zijn.
Het is al heel binnenkort, dus:

Het is voor de snelle beslissers, die deze kans niet willen missen.

 • Voor een fractie van de eigenlijke prijs
 • Eenmalig en laatste keer dat je hiervoor met mij kunt werken
 • Een high-end experience
 • Ervaar de prachtige natuur van Ibiza en de krachtige Ibiza magie (niet in woorden te vangen)
 • 5 dagen op een luxueuze locatie, in een authentieke prachtig Finca in het noorden van Ibiza van alle luxe voorzien.
 • Mijn high-impact coaching (lees: boordevol aha-momenten, en transformaties die je hele systeem resetten en terugbrengen naar je kern en je kracht) 3 hele dagen lang.

Let op: er zijn max 9 plekken beschikbaar.
Dan is het vol, en deze kans voorbij.

Dus dit is wellicht de kans waarop JIJ zat te wachten.

Dit idee ontstond moeiteloos. En ik hou het ook graag in die flow.

Als het zo mag zijn, zullen een aantal van jullie zich moeiteloos aanmelden, ondanks dat het al heel snel is. Dat is hoe het werkt:

Wat klopt, dat klopt. Daar hoef je niet lang over na te denken.

Wanneer het zich ook moeiteloos zal vullen met deelnemers, dan gaat het door!
En dat bepaal jij dus!

Zaterdag 9 t/m woensdag 13 november 2019.
Er zijn 9 plekken beschikbaar.
Unieke kans.
Fractie van de normale prijs.
Laatste kans in het aanleggen/ verstevigen van het fundament in jezelf (zie de 5 bovengenoemde punten) met mij.
Het  is voor snelle beslissers en moedige mensen.

Shares
Shares

Investering
De investering voor jouw ‘Live Your Life’ retreat week is   3.000,- 

Dit is inclusief 3 dagen transformational les van mij, inclusief 4 overnachtingen in een high-en locatie (full treat: inclusief mooie kamer, zwembad, alles wat je nodig hebt om daar te zijn (bad & bedlinnen), en alle maaltijden (vegetarisch en met zorg bereid). Het is exlusief btw en transport (tickets zijn vanaf 40,- beschikbaar, kwestie van slim zoeken – we helpen je hierbij). 

Oké. Nu komt het.
Omdat dit ons overgangsritueel is 🙂 maak ik iets voor je mogelijk:
En mag jij nu deelnemen aan deze magische week voor:

 1.750,- 

Dus beslis snel.
Vanuit je gut-feeling.
Als deze kans voor jou is WEET je het nu.

Time for some inspired action.

En nu ga ik het nog makkelijker voor je maken

Als jij zo’n dappere lieve mooie snelle beslisser bent omdat jij VOELT dat je klaar bent voor jouw volgende stap….. krijg je van mij nog een BONUS kado erbij, en niet een kleintje ook!

Wanneer jij je nu aanmeldt voor de retreat week in november, dan krijg je niet alleen een super gereduceerde prijs, maar ook toegang tot mijn online programma’s
“Heart-Journalen de Basis” 
(t.w.v. € 200,- excl btw)  én
“The Creative Life Playground” (t.w.v. € 997,- excl btw)!
Omdat dit NextLevel HeartJournal programma een geweldige boost geeft aan je helingsproces, het aanwakkeren van je creatieve vlammetje, en het openen van je binnenwereld waardoor leven met een open hart het nieuwe gewoon kan worden.

Waarom ik dit weg geef? Omdat ik het over heb, en het jou gun.
Omdat het super veel kan opleveren en heel leuk is om te doen!

Kortom

Retreat week ‘Live your Life’  t.w.v.  € 3.000,-
Heart-Journal-programma  t.w.v.  €  200,-
Creative Life Playground  t.w.v.  €  977,-

Totale waarde van       4.197,-

Dit alles krijg je nu voor € 1.750,-
Als je snel besluit, mij een mail stuurt en je bij de uiteindelijke groep bent.

Het lijkt wel een feestje 🙂
Dat is t ook. Really.

Nu komt het er op aan

Iedereen kan zien dat dit een geweldige kans is.
En dat je hier zo een jaar mee vooruit kunt.
Niet iedereen heeft de moed om actie te ondernemen. Om ervoor te gaan.
Take inspired action. Anders doet het goede gevoel nog niets….

Dus, lieve vrouw.
Laat me weten of jij 1 van die 9 unieke plekken wilt innemen!

Stuur me een mail met als onderwerp JA! en zeg kort en krachtig waarom jij 1 van die 9 plekken zou moeten krijgen in november.
> Ik lees alles door en zorg voor een groep die per individu maar ook als geheel klopt.
> Je ontvangt bericht zodra er meer bekend is.

—————————

Let op voor self-sabotage

Als dit idee jou niet roept, no problemo. No har feelings.
Als je wél een pull voelt, als het roept, prikkelt, tintelt, en je aantrekt…..
Ik zeg je alvast 1 ding. Na een initiële JA, volgt áltijd de twijfel.
Volg je gevoel en laat je intuïtie de weg wijzen.

Maar voor de zekerheid:
Laten we gelijk de bezwaren even checken (want ja, die gaan in iedereen bewust of onbewust aan – so let’s be open about it):

Ja maar…

 • … dit is op korte termijn!
  Ja klopt. Maar als jij voelt dat je dit ooit nog met mij wilt doen, zul je dus snel moeten beslissen en handelen (in een flow kan alles in een fractie van de tijd die we vaak nemen voor dingen die moeizaam gaan.
 • .… het is net vakantie geweest en het is al bijna Sinterklaas, ik kan nu echt niet weg!
  En zo is er altijd iets in het jaar. Laat je er niet door afleiden. Als dit is wat NU klopt voor jou, besef dan dat volgend jaar weer Sinterklaas is, dat het ook een kans biedt Sinterklaas nu eens anders aan te pakken binnen het gezin, en jij als opgeladen vrije blije energieke moeder OOK een geweldig Sinterklaas-kado bent!
 • …. dit is nog steeds veel geld.
  Jij bent de enige die in jouw portemonnee kan kijken. Weet ook dat ik zelden een vrouw spreek in een sales-call die ‘te duur’ niet als excuus gebruikt om haar plek (opnieuw) in te nemen (allemaal onbewust gaat dit he). Vraag je vooral wat de kosten zijn van het gebrek aan fundament dat je tot nu toe ervaart in jezelf en je leven. En wat het je oplevert wanneer je in je kracht komt te staan, bevrijdt raakt van wat je tegenhoudt en in verbinding met je intuïtie en vrouwelijke kracht terug komt!

  En really, 1750 is goedkoop voor wat je gaat krijgen. Alleen de locatie al, ik investeer erin voor jou. Omdat ik weet hoezeer het je helpt. Tenslotte, vanaf 2020 gaan mijn prijzen (met een grote leap) omhoog. Denk 5.000 als minimum, 15.000 als nieuwe normaal. Voel je?
  Dit is ECHT een kans.
 • …. ik vind het spannend om (alleen) te vliegen naar Ibiza.
  No worries, we helpen je hierbij. Er zijn je genoeg vrouwen voorgegaan, dus we geven je de best practice. Laat het praktische aspect je niet weerhouden van een geweldige ervaring.
 • …. ik heb hier geen tijd voor.
  Really. Als dat is wat je zegt tegen jezelf dan weet je ook waar je prioriteit ligt. Wanneer je VOELT dat dit voor jou is, dan MAAK je de weg vrij zodat je erbij kunt zijn. Own it!
 • … ik weet niet of dit gaat opleveren wat ik nodig heb/ Ik ben bang dat het bij mij niet werkt.
  Don’t take my word for it. Check hier wat klanten zeggen over het werken met mij 🙂
  https://leontineboxem.nl/tribe/
 • …ik heb niets aan de bonus want ik heb de CLP al gevolgd.
  Je mag als bonus een van mijn andere online programma’s kiezen: ‘Leer Loslaten met Grip’ of ‘90 Days of Insight Journey’. Heb je alles al beleefd? Dan mag je het ook kado doen aan iemand die je het gunt. Neem er even contact over op met ons.
 • … ik was van plan om in Februari deel te nemen aan de retraite. Ik heb er zelfs al met Leontine over gebeld.
  Die week is dus alleen voor jou als je ALLE boxes van de 5 fundamentele elementen kunt aanvinken. Bij twijfel, overleg met me. Maar de kans is groot dat de retreats in 2020 dus niet voor jou zijn gemaakt.

So, are you in or out?

Laat me weten of jij kans wilt maken om 1 van die 9 unieke plekken te nemen!

Stuur me een mail met als onderwerp JA! en zeg kort en krachtig waarom jij 1 van die 9 plekken zou moeten krijgen in november.
> Ik lees alles door en zorg voor een groep die per individu maar ook als geheel klopt. 

> Je ontvangt bericht zodra er meer bekend is.

———————-

Poehee.
Zo, dat was misschien wel mijn langste bericht ooit.
Haha, en we weten dat ik lang van stof kan zijn als ik aan ben.

Klaar nu?

En nee, dit is niet mijn laatste leap.
Nee, ik ga nu niet niet-meer veranderen

1 ding is zeker geworden: veranderen zal ik. 

Continu, steeds weer.
And……I LOVE IT!!!!

Dát is wat er fundamenteel is veranderd!

Ik zie en hoor je graag!

Liefs,

Shares

Shares
Shares
Shares
Shares
Shares
Shares
Shares

Pin It on Pinterest

Shares