Zodra iemand weer hersteld is van een ziekte, verdwijnt langzaam het besef dat een leven na een ziekenhuisleven vaak achter de schermen doorloopt. Het is een soort onzichtbare wereld.

Als je mij op social media voorbij ziet komen, zie je mijn creaties, challenges, programma’s, dankbaarheid voor dankbare klanten, mooie inzichten. Misschien krijg je iets mee van mijn scheidingsproces. Misschien weet je dat ik ernstig ziek was. Maar waarschijnlijk heb je geen idee. Geen idee van hoe doorvlochten mijn leven nog altijd is met ziekenhuisbezoeken. Van ‘bijzaken’. Ik zie ze niet als grote obstakels. Maar dat zegt meer iets over de ernst van mijn leukemie verhaal. Het zijn ziekenhuisbezoekjes ‘even tussendoor’. Want ik sta weer zo vol in het leven, en vol in mijn onderneming en creatiekracht. Maar dit is er ook. En soms overvalt de zwaarte ervan me ineens en kan ik heel diep verdriet voelen.

Daarom vandaag vanaf een bijzondere plek deze video. Opgenomen onder de afdeling van het UMCG waar ik zo veel beleefd heb. Het voelt als een stap in de tijd.

Het is niet vanuit een high gefilmd, maar vanuit hoe ik me echt voel als ik hier vandaan kom. Het is heavy. En vol dankbaarheid.

De vraag is of een leven na een ziekenhuis-leven wel ooit zonder ziekenhuis wordt.

En toen ik naar buiten liep wilde ik dit deel van mijn prachtige leven me je delen. Want dit is ook echt en waar en onderdeel van het geheel.

En ik realiseerde me, ik ben niet de enige vrouw die een ziekenhuis leven heeft (gehad), of het beleefd in haar directe omgeving.

Het is een soort onzichtbare wereld.
Weinig mensen weten ECHT wat je daarin beleef.
Tijd voor wat zicht op de onzichtbare wereld die onderdeel uitmaakt helaas van veel te veel mensen.

Liefs,

Shares

Pin It on Pinterest

Shares