Ik neem je even mee op reis
en vertel je hoe het zo kwam dat de ‘iOpenerInside’ ontstond
en ja, deze vind ik zelf best spannend!

Het is de moeite waard om helemaal te lezen op een moment dat het je past, want het eindigt met een aanbieding die jou veel geeft, weinig kost en helemaal NIETS vraagt van jou!

Wat er gebeurde…

Onlangs zat ik samen met Femke. We deelden als vrouwen, als heldere business buddies en als zielsverwanten.  We waren al 2 dagen in high vibration, liefdevol samenzijn. We spraken over wat ik beleef, wat ik voel dat er ‘onderweg’ is, welke thema’s zich aandienden in mijn leven en daarmee ook in mijn werk. Mijn zoektocht naar wat zich aandient als zijnde het verhaal dat werkelijk verteld wil worden – en dus ook de vrouw die ik daarin werkelijk mag aanspreken. Immers, op elk potje past een dekseltje. En hoe beter ik als mens, en als coach en schrijver weet waartoe ik mijn woorden en acties komen – des te beter ik recht het hart (of de buik) van de vrouw inschrijf voor wie ik werkelijk iets mag en kan betekenen. Des te makkelijker ook de vrouwen die passen bij mijn werkelijke (ziels)missie, mij kunnen vinden.

It’s all about showing your true colors.
Because it’s not about liking of disliking those colors.
It’s about resonating to what’s true and authentic.

Dan is er synchroniciteit mogelijk en kunnen we elkaar werkelijk vinden op de thema’s waar het voor ons op dat moment echt over gaat.

Dus we zaten daar. Ik ging ‘aan’, zoals ik dat doe. Meteen de diepte in, een stroom van inzichten delend. Vol vuur en verwondering. Al sprekend en ontmoeten meteen de nieuwe aha’s toevoegend. Mezelf geheel open stellend, not holding back in any way. Het was een veilige setting, wat daartoe wezenlijk is. Samen waren we in no time 10 km verder in ons beider zicht. Zaken waar ik over sprak als puur mijn zoektocht, bleken universele thema’s te raken die ook in haar speelden, iets raakten wat ertoe doet. En zij noemde zo weer een hele rits vrouwen op voor wie dat ook zo zou zijn.
Het is mooi dat het zo gebeurde.
Want het maakte me bewust van ‘hoe simpel het kan zijn.’

Maar je moet je voorstellen: ik weet niet beter. Dit is mijn normaal. Als ik ontspannen ben, met mezelf verbonden is DIT wat ik leuke, makkelijk en fijn vind. Maar zij liet me inzien dat dit niet is hoe iedereen leeft, leert en ontdekt.

Oh.
Weer een aha.
Echt?

En zo werd ik me bewust: ik heb ontdekt dat ik iemand ben die continu eye-openers heeft, verbanden legt en nieuwe inzichten opbouwt. Zo werkt mijn brein, mijn geest, mijn systeem. Dat mag voor mij dan normaal zijn, wellicht kan ik daar iets mee…

 

Hoe het allemaal samenviel

Er vielen een paar dingen samen.
Ik vertelde dat ik in een zoekende periode ben. Ik voel dat ik iets te brengen heb, dat er iets verteld mag worden, dat ik graag andere vrouwen help middels schrijfsels, creaties en coaching. Maar dat er ook steeds nog iets niet klopt.
Dat is vervelend, frustrerend en in slechte momenten reden tot paniek en willen opgeven.

Ik vertelde haar mijn wens om een mooi card-deck te maken in mijn eigen stijl, onder de naamiOpeners. Iets wat al lange tijd met me mee reist, maar ik steeds in de toekomst plaatste.Waarvan ik aanvoel dat het NU de tijd is. Maar dat ik er wel eerst voor naar binnen moet. Dat het ruimte nodig heeft om gecreëerd te kunnen worden. Wellicht ook omdat ik voel dat de koers van mijn nieuwe boek ook aan het veranderen is. Er is echt iets dat ten tonele verschijnt in mij, zonder zichzelf even netjes voor te stellen:)

Ik vertelde dat ik naast ruimte ook verbinding wil met andere vrouwen. En dus NIET mezelf helemaal wil terug trekken.
Maar, hoe is dat nou te combineren?

Ik vertelde over de thema’s die zich haast opdringen aan me. Vrouwelijkheid, fysieke intelligentie, body-signs als tool om je intuïtie en spiritualiteit aan te spreken en te laten ontwaken. De moeite die ik (en veel vrouwen met mij) hebben met het veilig en prettig voelen in mijn eigen lichaam, er opent zich van alles dat mij in die richting wijst. Er wil iets geheeld worden. Er mag iets geheeld worden.
Want, schrijven over vrouwelijke kracht en female empowerment, het leven van je eigen greatness – zou dat niet moeten beginnen met het helen van ons meest wezenlijke en slimme en krachtige instrument dat we hebben: ons lichaam? Ons vrouwelijke lichaam?
Ik krijg van allerlei kanten en in allerlei vormen steeds aanwijzingen dat ik daar meer mee zou mogen (of moeten?) doen.

Maar dat is echt te eng!!!!!! 

En ja, dan gaan er allemaal bellen aan. Het draagt een ongemak in zich.  Het is niet een ‘gezellig’ of ‘succesvol’ thema. Het bekt niet perse lekker als je het moet vermarkten. Het roept in mij, maar ook in mijn lezer iets aan dat zeer doet. Zelfs nu hier in deze tekst is het spannend om erover te spreken. Zelfs als je zelf een geweldige relatie met je lichaam hebt als vrouw – we dragen of we dat nou willen of niet – de erfenis van jaren met ons mee. In ons dna, in onze opvoeding, in onze relaties, in ons eigen ouderschap, in werkelijk alles!

Maar ik moet je zeggen, sinds ik met die bril de wereld bekijk, zie ik zoooooo veel! Zeker het delen waard! Het lijkt alsof alles op haar plek valt.

 

En toen werd 1 + 1 ineens 3

“Dus jij lééft met eye-openers,” zei Femke.
“Jouw leven bestaat dus uit een continue stroom van eye-openers”.
“Nou, eigenlijk met iOpeners”, antwoordde ik.
Ik noem het iOpener is voor mij een inzicht dat je invalt en dat jezelf opent, je dichter brengt bij wie je bent. iOpeners zijn eye-openers die iets in je innerlijke groei proces openen, het zijn deurtjes naar je Inside.

“Dus je leeft met iOpeners en houdt van delen? En je beleeft heel veel omdat je al die belangrijke thema’s onderzoekt”.
“Ja.”  Je voelt hem misschien al aankomen, ik zag t nog niet..

“Dan is het toch geweldig om dat hardop te doen?” Laat ander vrouwen mee kijken over je schouders, gun hun de inspiratie om het mee te nemen in hun eigen leven!”

Zo simpel had ik het zelf niet kunnen bedenken.
Want dat lijkt me heerlijk. Ik hou ervan om open te zijn in wat ik deel.
Vinden anderen dat echt leuk? En is dat genoeg?
Ja dus. Wow!

 

Hoe ‘an Insight Journey with Leontine’ ontstond

“Neem ons alsjeblieft mee op reis de komende 90 dagen. Laat ons zien wat je ontdekt. Stel je open zonder dat je weet wat je daarin tegen gaat komen en welke richting uiteindelijk de jouwe zal zijn.”

Oh wow. Dat ga ik doen!
Dat wordt echt een feestje! Wat een ontspanning ineens.

Ik voel 1 voorwaarde van mijn kant: het moet voor mijzelf veilig genoeg zijn. Want dan wil ik ook echt eerlijk delen en ECHT onderzoeken. Mijn continue flow van inzichten en ontdekkingen werkt in het bijzonder voorbij het oppervlakkige mag zijn. Echt. Rauw. Vernieuwend. Openend. Zelfs als het spannend wordt, want mijn ervaring is dat juist daar de brokjes ‘goud’ te vinden zijn.
“Kan geregeld worden. Dan doen je het in een beschermde omgeving.”
Nog meer ontspanning.

En zo geschiedde. En ja, ik hou van mooi. Dus ik heb toch meteen maar gekozen voor het mooiste platform dat ik kon vinden (verheugde ik me al lange tijd op)..
Ondertussen ben ik onderweg, en jij mag meereizen.
Het mooie is:

Jij hoeft helemaal niets!

Af en toe even meekijken, en je laten inspireren door wat resoneert met jou.

An Insight Journey with Leontine | 90 days ….

TOT SLOT

P.S. 1: Mijn ontdekkingstocht naar de wijsheid van ons lichaam… het is één van de thema’s die ik aan het onderzoeken ben tijdens mijn Insight Journey.
Andere thema’s zijn:

  • het vinden van je eigen ritme, en welke rol de natuur en creativiteit daarin spelen.
  • het vinden van veiligheid (die niet uiterlijk bekrachtigd hoeft te worden, maar juist van binnenuit ontstaat en dus des te steviger is).
  • welk verhaal nou precies verteld wil worden, en hoe je daar achter komt. En hoe je dan daarmee in de buitenwereld treedt zonder daarin jezelf te verliezen.
  • welk verhaal nou precies verteld wil worden, en hoe je daar achter komt. En hoe je dan daarmee in de buitenwereld treedt zonder daarin jezelf te verliezen. Ik zal je er binnenkort nog wat meer over schrijven. Voor nu lees je hier meer over de reis, en meld je hier aan.

P.S. 2: De oplettende lezer leest tussen mijn tekst door dat ik weer praat in ‘ik’ en niet in ‘wij’. Gedurende de zomer heeft Yvanka ontdekt om toch een ander spoor op te gaan. Wie weet gaat het later passen, maar nu niet. en hoe graag ik het ook samen had gedaan, ik voel ook dat het klopt zo. Het maakt ruimte om plaats te maken voor al datgene dat zich nu zo aandient in mijzelf. Bovendien heb ik erg veel vertrouwen in Yvanka en haar keuzes. Ze schrijft ondertussen heerlijke stukken op haar eigen YvankaBlog.

Het was (weer) een heel verhaal.
Ik begin er op te vertrouwen dat dit past bij wie ik ben.
Niet te vatten in weinig woorden.

Ik wens je en prachtige dag!

Liefs,

Leontine

 

Pin It on Pinterest

Shares

Power of Imperfection

​​GRATIS

Online Summit