Vandaag iets over me-time. En waarom het nodig is. Herken je het, dat het moeilijk is om prioriteit te geven aan tijd-voor-jezelf? En dat hoe drukker je het hebt (dus hoe nodiger je het hebt), hoe lastiger het is om echt even me-time te maken voor jezelf?
Ik vind het zelf soms knap lastig, dus ik neem je even mee…

‘Aan’ staan

Wanneer je het leven  volop beleefd, sta je gemiddeld genomen veel ‘aan’.

‘Aan staan’ kan zijn dat je in je eigen spoor valt, dat je   in een stroom   terecht komt waarin dingen kloppen. Waarin  zaken ‘als vanzelf’ lijken te gaan. Momenten waarin je veel energie voelt, alsof je de hele wereld aan kan. Je bewustzijn is verscherpt. Je wéét dingen, hoort/ziet/voelt meer dan gemiddeld. Je voelt je verbonden. Er zijn mogelijkheden en je gáát….

Soms sta je echt ‘aan’, meer in de vorm van    aangespannen zijn. Meer een gevoel van geleefd worden. Van van hot naar her bewegen, aan het einde van de dag blij zijn dat het meeste op z’n pootjes terecht is gekomen. Hier hoort meer een zwaar en verkrampt gevoel bij.

Het lijken tegenpolen, maar ze hebben wel iets gemeen.
In beide gevallen is er na ‘aan’ staan ook    rust    nodig.

Rust kan vele gedaanten hebben.  Het kan zijn dat je in je acties, IN HET MOMENT zoveel mogelijk probeert te ontspannen, letterlijk en figuurlijk. Of dat je een paar zaken cancelt.  Dag je een dag niets doet, dat je een lange wandeling in de natuur maakt, dat je gaat sporten of dat je creatief mag zijn van jezelf, je Heart-Journal erbij pakt, met een vriendin afspreekt waar steeds geen tijd voor lijkt te zijn. Etc. Etc.

Zelf vind ik het moeilijk om rust te pakken. Eigenlijk, hoe meer ‘aan’ ik sta, hoe moeilijker het wordt. Of dat nou is, tot stilstand komen na een geweldige challenge week met 1,5 duizend vrouwen die ook ‘aan’ stonden of raakten. Of dit nou is na/ tijdens een scheidingsproces. Of dit nu is omdat je zorg hebt voor een familielid. Of het nu is omdat het moederschap veel van je vraagt. Of het nu is dat je werk zo leuk is dat je er niet mee kunt stoppen omdat er áltijd weer nieuwe ideeën en verbeterpunten zijn. Of het nou is omdat je helemaal niet veel deed, maar toch erg aangespannen was. Of dat het gaat om het verwerken van prikkels die extra hard binnen komen…. You need to figure it out!

Een lichaam kan niet alleen uitblazen of alleen inademen. Dat zouden we niet overleven. Maar makkelijker om te onthouden: het kán niet eens!   Probeer maar eens uit!

Dat is mijn geheugensteuntje.

Up en down.
Aan en uit.
Op en neer.
In en uit.

Samen klopt het. Alleen niet.

Shares

Voor mij werkte afgelopen week dit

Voordat ik naar school fietste met de kinderen, mijn fietstassen vullen met kleedje, rugzak met journal spullen en een flesje water. Meteen (ja echt meteen, want anders komt er weer wat tussen!) na het afscheid nemen op het schoolplein doorfietsen naar het Hoornsemeer, lekker ver van de bewoonde wereld en gaan zitten op mijn kleedje in het nog net een beetje natte gras. Journal spullen erbij. Uitkijken over het water, de zon voelen, de frisse wind inademen. Dankbaar zijn voor alles wat er is (verbinden met de natuur is een van de snelste wegen om je te verbinden met het hier en nu, en je dankbaarheid). En mezelf dwingen (ja echt!) om te Heart-Journalen.

Dwingen? Het is toch iets met ease & joy?

Yeah sure. Maar als je te lang te veel aangestaan hebt, is er soms even geen ease. Dan helpt het dat je weet wat jou het snelste terug brengt in jezelf en in het hier en nu. Voor mij is dat Heart-Journalen®. Waterverf voelen en zien bewegen. En de natuur. En even alleen zijn, niet kletsen, niet luisteren naar buitenwereld, even niet re-ageren.

Hier.
Nu.
Ik en mijn binnenwereld, die geniet van die grote wereld: het universum, de natuur.

Ik wens het je toe.
Want als je dit even ECHT doet, kun je ook echt heel snel weer opgeladen zijn.
En ja, soms is er meer dan dat nodig aan rust.
Dat is weer een nieuw verhaal…

Shares

Pin It on Pinterest

Shares