Over dit Artikel

In dit artikel vertel ik meer over de gouden combinatie van bezield en succesvol ondernemen. Waarom het essentieel is, waarom we er zo’n moeite mee hebben en welke stappen jij kunt zetten om uit oude zienswijzen te breken.

Het zal bij sommige vrouwen jeuk,  ongeïnteresseerdheid of oordelen oproepen.    Check het voor jezelf.   Want stel nou dat  jouw initiële reactie niet werkelijk van jou is, maar gebaseerd is op generatie lange ideeën en overtuigingen? Wat nou als jij jezelf hierdoor onbewust enorm veel onthoudt aan kansen, mogelijkheden,  energie, tijd , geld, zingeving en ease & joy?

Ik kan je zeggen: hoe meer je voelt ‘laat maar’, hoe belangrijker het is dat je doorleest. 

Samenvatting:
 • Wat ik bedoel met de sporadische gouden combinatie
 • Waarom bezieling en slim ondernemen meer met elkaar gemeen hebben dan je kunt vermoeden
 • Wat er mogelijk is als je oude overtuigingen kunt loslaten
 • Hoe dit in mijn eigen leven heeft plaatsgevonden
 • 2 tips voor de gouden combi
 • Checklist
 • Opdracht Welke saboteurs hinderen jou?
 • Essentiële elementen die jij nodig zijn voor succes

Shares

Sporadische gouden combi

Het is zelden  dat ik de gouden combinatie zie, waarin deze beide kanten verenigd zijn: de bezieling en het succesvolle ondernemen. Ik zie dat hier enórm veel verloren gaat. Aan kansen, aan mogelijkheden aan tijd, geld en energie.

Picture this:

Een  vrouw met bezieling, die de dingen doet met bewustzijn, reflectie, verbonden zijn met hogere aspecten in en om zichzelf. Die met hart en ziel ergens voor gaat. Die meer meeneemt in haar dagelijks werk en leven dan mentale concepten en logische redeneringen (you wanna have some ‘gut’ into it….). Maar die ook zakelijk slim zijn, echt ondernemersbloed in zich hebben. Die wéten dat ze als ondernemer bedoeld zijn. De snelheid, creativiteit en ook het lef hebben dat je nodig hebt om een echt goede en slimme ondernemer te zijn.

Yep, dat klinkt GOED toch?
En…. onmogelijk?

Welnee! ✨Het is maar een idee dat die twee niet goed samen zouden kunnen gaan.

   OMDENKEN

Hier is wat je vanaf nu mag resetten in jouw brein: bezieling en (financieel) succes zijn niet twee tegenovergestelden die elkaar bijten. Het zijn    twee kanten van dezelfde medaille!   

Het is van hetzelfde. Ze horen samen. Hoe raar dat voor sommigen ook mag klinken.
Het één zonder het ander is leeg.

De moeite die wij hebben om dit als natuurlijk te kunnen zien, heeft alles te maken met oude (valse) overtuigingen die wij hebben over bezield/ spiritueel/ gevoelig enerzijds, en ondernemend, succesvol, winstgevend anderzijds.

De extremen komen dan in beeld. Een bezield iemand wil alleen maar richting verlichting groeien (wat overigens niet bestaat), een slimme ondernemer buit iedereen uit en gaat alleen voor eigen financieel gewin.

MY GOD… Dit zijn echt heel extreme ideeën!
Zó niet-genuanceerd!
En zo niet gebalanceerd. Want nogmaals:   het één zonder het ander is leeg.

    What if…

Stel je eens voor dat deze twee ‘uitersten’ in ease, joy en liefde SAMEN zouden kunnen gaan?
Stel nou dat deze twee elementen in ease, joy en liefde samen zouden kunnen komen IN JOU?

✨{let it sink in..!}✨

Precies. Dat zou natuurlijk amazing zijn!  Zelfs voor de mensen die nu stemmetjes horen zeggen: nee, je kunt niet álles hebben. Want ook dat mag geshift worden. YOU CAN HAVE IT ALL.   Wanneer jij jouw tekort-gedachtengoed leert herkennen en durft los te laten.    Hier zijn universele wetten gaande, die gelden niet alleen voor de happy view, die gelden voor iedereen, ze zijn inclusief, dus ook geldend voor jou.

Shares

   Doorbreek het oude verhaal

Het is tijd om deze sluier te ontmaskeren:  wat is oud verhaal, wat is beperkend en houdt ons tegen; en wat is mogelijk als we een nieuwe realiteit gaan aannemen, als we het gaan zien voor wat het werkelijk is?
Als we deze sluiter niet gaan ontmaskeren,  kunnen wij vrouwen NOOIT maar dan ook NOOIT massaal in ons Eigen Spoor vallen én er succesvol mee zijn in business.  Succesvol als in: het raakt mensenlevens, we kunnen het vanuit ontspanning doen, het verzorgd ons inkomen, we hebben impact.

Denk je niet echt een business nodig te hebben? Lees door!!!!
Merk je dat het begint te jeuken of ga je gapen als ik het hieronder ga hebben over ‘business’ over ‘winstgevendheid’, ‘geld’? Lees dan júist  door!  Juist dan is er zoveel te winnen, promise!

Ik geloof in de magische combinatie van Bezieling & Business Wisdom

Ik noemde het al, bezieling en business wijsheid zijn voor mij 2 kanten van dezelfde medaille.

Wanneer er alleen bezieling is en je het ondernemer er een beetje bijneemt, bouw je niet aan een wezenlijke toekomst. Wanneer je echter succesvol onderneemt, maar weinig verbinding hebt met je bezieling, dan mis je een innerlijk fundament dat zorgt voor duurzaam succes en impact die van binnenuit komt.

// Zonder bezieling heeft een onderneming geen fundament.
// Zonder onderneming heeft bezieling geen fundament.

Begin je het te zien, lieve bezielde vrouw? Het is essentieel om het business element ook mee te nemen als je bezield wilt ondernemer. Omdat er zoveel oude en vooral valse overtuigingen die zorgen dat jij niet eens kunt vermoeden welke mogelijkheden er voor jouw open liggen – once your bridged the gap, zodra je kunt gaan zien/ weten/ ervaren dat de combinatie van Bezieling en Business Wisdom een echt gouden combinatie is, die er voor kan zorgen dat jij WERKELIJK kunt doen waarvoor je bedoeld bent en de levens van anderen kunt raken, werkelijk impact kunt hebben, van binnenuit.

Ik zal je een checklist geven hieronder, zodat jij  voor jezelf kunt onderzoeken hoe het werkt voor jou. Maar eerst neem ik je even mee terug in de tijd. Dat illustreert namelijk een hoop.

✨ Je ziet de essentie, de Ziel.
Doordat jij ziet wat nog niet bewust is, wordt het ook voor mij zichtbaar.
Ik vind het mooi om je live aanwezigheid te ervaren.
Eline Ferwerda,   Intuïtie Coach

Ik neem je even mee terug in de tijd

Toen ik in 2013 leerde van mijn business mentor Marie Forleo, was er 1 zin die zo raakte dat hij nog altijd in mijn hoofd zingt.

‘Zonder winst is jouw bedrijf geen bedrijf, maar een hobby’.

Ik vond het een harde zin. Eerlijk gezegd was ik niet eens bezig een bedrijf te hebben. Ik wilde gewoon het werk doen dat ik graag deed, op mijn eigen voorwaarden, met leuke klanten.

Het woord ‘hobby’ raakte me, ik vermoed omdat ik juist voor mezelf begonnen was omdat ik voelde dat ik in het gewone werk niet genoeg kwaliteit kon leggen. Ik was wel degelijk heel goed werk aan het doen, bepaald geen niets-zeggend-hobby-materiaal!!

Zoals je ziet, ik koppelde het woord ‘hobby’ aan ‘geen kwaliteit’.  Ik voelde een oordeel.

Geheel onterecht, zie ik nu. De vrouw had zo ontzettend gelijk!
Het feit dat het me raakte zei alles over mezelf en mijn zicht dat ik toen had, de vaardigheden die ik had en onderliggende overtuigingen die me stuurden.  ‘Hobby’ zegt niets over hoe goed/ slecht je bent in je vak, het zegt iets over de mater waarin je het als zelfstandig ondernemer professioneel of hobbymatig aanpakt.

Als ik eerlijk ben…
Ik noemde me een ondernemer, maar eerlijk – ik gedroeg me niet als een ondernemer.

Dit zie ik nog steeds om me heen

Fast forward, ondertussen ben ik een echte ondernemer. Ik heb een visie, strategie, heldere focus, een heldere doelgroep, systemen en processen in kaart, denk in winst in plaats van in omzet, weet hoeveel wil verdienen, bouw aan mijn bedrijf (in plaats van alleen in mijn bedrijf), heb/ben   mijn Personal Brand,  heb oog voor marketing, investeer immense bedragen  omdat ik weet dat ik daarmee mijn levenswerk kan (blijven) doen, onder mijn eigen voorwaarden met de mooiste klanten ooit.  Ik investeer in mijn eigen groeiproces, zowel op persoonlijk als leiderschapsgebied.Ik heb ondertussen met duizenden vrouwen gewerkten bouw aan een consistent en waardevol team.   🔥Ik kan mezelf ondertussen wel een echte ondernemer noemen .🔥

Hoe meer ik zelf echt ONDERNEMER ben, hoe meer ik zie waar het niet klopt:

Veel vrouwelijk zelfstandigen hebben het over hun ‘bedrijfje’. Dat zegt alles.

Je kiest in 1e instantie voor je vak, je wilt andere mensen helpen.  I get that!
Dat je daartoe naar de KvK moet etc, dat neem je voor lief.

Maar zelden wordt naar dat ‘bedrijfje’ gekeken als een echte business, die net als de inhoud van jouw vak, aandacht, intentie en energie nodig hebt.

Zonder strategie doe je maar wat. Je hoopt elke keer genoeg klanten te zien zodat je de rekeningen kunt betalen. Je kijkt niet te ver vooruit. Misschien doe je dat al wel, maar voelt het aan als een groot oerwoud van mogelijkheden. Als een veel te grote jas. Je begint met uitwerken van goede ideeën, maar verzand dan snel weer in de veelheid van wat er op je afkomt.

Wat ik waarneem is dat voor veel vrouwelijke ondernemers het ondernemen een noodzakelijk kwaad is om je vak te kunnen uitoefenen. 🔥Maar hier mag echt wat in shiften!!

Het is niet zo dat je ondanks het ondernemerschap je werk mag doen.
Het is zo dat je dankzij  je ondernemerschap je werk mag doen.
Als je goed in je ondernemerschap stapt, daar je verantwoordelijkheid in neemt, dan wordt het zelfs mogelijk om jouw werk te mogen doen op jouw voorwaarden.🔥

   ECHT ondernemen vraagt meer van je:

Een strategie hebben, goed zicht hebben op je financiën, een winstplan opstellen, strategie hebben over hoe je je diensten aanbied, welke klant nou precies jouw ideale klant is, van waaruit je werkt, wat je grotere doel ermee is, nadenken over hoe je zichtbaar kunt zijn, weten waarom je eigenlijk zichtbaar zou moeten zijn

En lieve {{ subscriber.first_name }},✨ondernemen is LEUK!✨

Omdat het je uitdaagt, laat groeien als mens en professional.
En laten we niet vergeten:✨omdat je dan nog veel beter de mensen kan helpen die je wilt helpen, zonder jezelf alleen maar weg te geven.

Jezelf uitdagen te groeien, op alle vlakken, dus ook op ondernemersvlak, je bewust worden van de power die je hebt als je zelf financieel onafhankelijk kunt zijn, dat is geweldig bevrijdend!✨

Sure, voor sommigen is het een hele klus om oude blokkades te overwinnen, om oude ideeën los te laten. Niet iedereen vind het makkelijk om strategieën te maken (en ook op te volgen), om een excel-sheet te maken en bij te houden.
Ik had ook mijn ‘dark wholes’, en heb ik nog steeds. 😨Een excel sheet met cijfers lezen kost mij meer energie dan een dag teachen. Maar, ik ken de imporantie er van nu.  En nog belangrijker: ik voel me geen slachtoffer meer van die kl*** sheet. Ik betaal met liefde de Belastingdienst, wordt steeds minder bang voor de onbegrijpelijke blauwe envelop.

2 tips:

#1: Mindset: als je besluit dat je die rotklus wilt OMDAT het jou helpt bij je droom, dan wordt het makkelijker.
#2: Hulp vragen:  ontdekken waar je energie lek zit is ook super waardevol, je kunt dan taken gaan uitbesteden zodat je jij je energie overhoudt voor zaken die alleen jij kunt. En ja, een goed team samenstellen is ook een klus, maar hiervoor geldt tip 1 van de mindset, zie het als een investering in JOUW eigen geluk. En vertrouw erop dat het Universum je de juiste mensen op het juiste moment stuurt.

 

Checklist voor jou:

Check dit voor jezelf. Het zal je inzicht geven.

 1. Welk woord gebruik jij voor jouw bedrijf/ onderneming/ business?
 2. Gebruik je ook de verkleining ‘bedrijfje’? Zo ja, voel eens waarom? Moet je jezelf excuseren? Waarvoor?
 3. Hoe noem je jezelf als ondernemer/ eigenaar/ zelfstandige/CEO, of …? Doe je dat bewust, zit er vrijheid in als je dat woord gebruikt? Zit er gene op? Waarvoor? Wat voelt licht en zwaar?
 4. Hoe verhoud jij je tot termen als ‘geld verdienen’, ‘omzet draaien’, ‘winst maken’? Wees eerlijk met jezelf. De kans is groot dat er allerlei alarmbellen afgaan die niet eens door jou veroorzaakt zijn. “Money is just energy”. Alles wat we erom heen voelen, denken, oordelen is NIET wat het is. (Yeah, hier is veel te winnen).
 5. Noem jij jezelf (zelfstandig) ondernemer en gedraag je je ook als een ondernemer? Als jij, welke elementen maken voor jou dat je je ja zegt? Als nee, waar zit ‘m dat in (weerstand, gebrek aan kennis of kunde)?

Ruimte voor groei

Maar vrouw…. begin je te voelen dat hier nog zo ontzettend veel kansen liggen?!

// Zonder bezieling heeft een onderneming geen fundament.
// Zonder onderneming heeft bezieling geen fundament.

Saboteurs

En waarom hebben we hier nou gemiddeld zo’n moeite meer? Omdat we vol zitten met innerlijke saboteurs, (valse) overtuigen, opvattingen, patronen die we over hebben genomen uit ons gezin, familietradities en verwachtingen, de wijze waarop je opgroeide, de omgeving waar je naar school ging, studeerde en werkte.

Ik ga er hier een paar voor je noemen:

 • Rijke mensen denken alleen aan zichzelf
 • Als ik hogere prijzen vraag gaan mensen me stom en oppervlakkig vinden
 • Ik moet niet al te veel opvallen of anders doen, dan krijg ik ook het meest kritiek
 • Met je kop boven het maaiveld krijg je alle klappen
 • Het is eenzaam aan de top
 • Strategie werkt voor mij niet want ik ben een creatief wezen dat werkt volgens mijn flow
 • Als ik me vastleg verlies ik mijn creativiteit
 • Ik doe het liever zelf, dan weet ik tenminste dat het goed gebeurt
 • Als je open bent over dat geld belangrijk voor je is, dan kun je jezelf niet echt meer vertonen in de spirituele wereld
 • Als je je Calling voelt, waarmee je gezegend bent, kun je daar niet de hoofdprijs voor vragen, het is immers niet van jou

 

Reflectie moment:

Welke saboteurs, stemmetjes, overtuigingen vind jij in jezelf als het gaat om geld, verdienen, ondernemen, combi spiritualiteit of bezieling met geld en business, rijke mensen, succesvolle mensen, zichtbaar zijn, plek in nemen, etc?

Neem even de tijd en  noteer voor jezelf wat je tegenkomt.
Opschrijven helpt. Echt.

 

Shares

Jij en de gouden combi van Bezieling & Business Wisdom

Ik geloof in de kracht van juist het samenkomen van Business Wisdom én Bezieling. 
Omdat het een zonder het ander niet bestaat, niet duurzaam kan bestaan en niet vervuld.
‘Té is nooit goed’, zeggen mijn kinderen steeds. Dat geldt ook wel een beetje hier.
Teveel focus op het één, boet aan kracht in op het andere:

Wat opvalt is dat veel vrouwen die de bezieling zoeken en vinden in hun werk, tegelijkertijd struggelen met vormkracht, met feitelijkheden, met ondernemen als in: winstgevend zijn met een consistente klantenstroom.

Terwijl het gevaar van een business-orientated ondernemer is dat het oppervlakkig wordt, dat cijfers, groei meer gericht raken op buitenkant en innerlijke verbinding verliest.

Hoe ontwikkel je hierin?

Ideaal gezien    wil je contact krijgen met je bezieling, zodat je niet zomaar een leven leeft, zomaar werk doet – maar afgestemd bent op jouw inner calling.   Maar je wilt ook een natuurlijke klantenstroom en een winstgevende onderneming. 

Dat vraagt dus dat je jouw bezieling in de vorm kunt krijgen, handen en voeten kunt geven. Manifest kunt maken. En tegelijkertijd dat je ‘vorm’ (strategie, plan, feitelijkheden) afgestemd blijft op een grotere bedoeling.

Maar wat moet je daarvoor doen?
Wat zijn the winning ingredients?

Er zijn 3 essentiële thema’s die allemaal meegenomen dienen te worden:

Shares
Shares
Shares
 1. Calling & Purpose –  jouw basis
  Als je dit mastert, heb je totaal geen twijfel meer over wat de bedoeling is voor jou. Je weet exact wat de rode draad in jouw unieke levensverhaal is, en je weet precies hoe je dat op een authentieke manier naar buiten kunt brengen in je werk en je onderneming. Middels krachtige storytelling aan precies de juiste mensen, steeds opnieuw vanuit jouw eigen spoor.
 2. Mindset & Energetische   afstemming
  Als je dit mastert, leef en onderneem je vanuit vertrouwen,  zelf-liefde en een diep besef van bestaansrecht. Je hebt de juiste money-mindset, werkt vanuit alignment en overvloedsbewustzijn. Je ervaart innerlijke rust en vrijheid, werkt vanuit alignement.   Werken op de harde wil is verruild door meestromen op een grotere flow. Je bent co-creator die weet hoe ze manifesteert en weet na tegenslag snel terug te komen in je (stevige) basis.
 3. Business Wisdom activeren – strategie en how-to’s:Als je dit mastert, laat je jouw business  werken vóór jou, zoals het past bij jou. Je verbindt je met jouw eigen wijsheid en bent zichtbaar vanuit jouw unieke personal brand. Mensen komen naar je toe,  zonder dat jij hoeft te duwen en trekken.    Zo min mogelijk ingewikkelde constructies, zo veel mogelijk impact  met jouw levenswerk.   Je zet strategieën en tools slim in om financieel succes en winst te creëren.

Deze 3 thema’s spelen continue en vragen ook in golfbeweging hun aandacht.

Shares

In mijn jaarprogramma The Feminine Leap vervlecht ik deze 3 thema’s met de  6 fasen van een Feminine Leap.

 1. Female empowerment through vulnerability – Gebaseerd op de PerfectOnvolmaakt methode, leer de ongekende vrouwelijke kracht kennen die niet je niet aanleert, maar van binnenuit naar buiten laat komen.
 1. Ontdek en (her)vind jouw eigen unieke spoor
  Iedereen heeft een eigen spoor, ook jij. Dat weet je. Soms mag je jezelf nog herinneren aan waar en hoe jouw spoor is. Eenmaal gevonden geeft het een stevig fundament, richting, focus en intentie.
 2. Ontdek, herken en ontmantel jouw Upper limit – Leer jezelf nog dieper kennen door te zien waar jij de laatste illusies voor jezelf op takelt, en believe me: ze zijn unbelievable!
 3. Word co-creator van jouw leven – leer hoe je snel (terug) in alignment kunt leven en creëren, een echte ‘toelater’ wordt en mag gaan ervaren: hoe veel (dingen, mensen, geld, klanten, successen) op jou wachten tot jij klaar bent het te ontvangen
 4. Enter your zone of Genius, en maak het jouw nieuwe normaal – hoe bold choices met vergaande consequenties licht en vertrouwd kunnen voelen, omdat ze kloppen met wie je bent. Hoe je impact hebt met jouw leven, jouw keuzes en jouw levenswerk op vele anderen, die door jou zien dat het kan!
 5. Herinner jouw toekomst: vind je levenswerk – Val volledig in jouw eigen spoor, and work it! Niet alleen zoeken en vinden, maar leef het! Deel het! Niet alleen in jouw binnenwereld, maar zet het ook in de wereld neer. Leid anderen in vanuit jouw gift. Ontdek hoe je in dat veld, waarin je alleen nog maar in jouw zone of Genius werkt, vanuit ease & joy, vanuit jouw eigen spoor, in afstemming met de grotere bedoeling – steeds meer kunt verfijnen. Beter worden als in: steeds nog meer kloppend met jezelf. Totdat jouw leven en leiderschap volledig synchroon zijn .

 

Dit resoneert, ik wil mezelf kundig maken op beide gebieden!

Wil jij meer in contact zijn met je essentie én tegelijkertijd een succesvolle en winstgevende business hebben? Een business waarin klanten naar jou toe komen omdat jij als mens ‘klopt’ met het werk dat je doet? Omdat jouw leven & leiderschap synchroon lopen?

Stop met zoeken! Ik ben hier voor jou.

 // Jij: Sensitief, slim, energetisch licht, passievol met ondernemersgeest.
✨// Ik: I see your essence & help you to manifest your Life’s Calling.

✨✨Een gouden combinatie!

Verander jouw Life’s Calling van een vaag gevoel,  in helder succes!

Ontdek samen met mij, hoe jij met jouw levenswerk, met jouw roeping SUCCESVOL kunt ondernemen. Zodat klanten jou weten te vinden, en jij vanuit RUST en ruimte het werk kan doen waarvoor jij bedoeld bent – en zo IMPACT hebt, door wezenijk bij te dragen aan positieve transformaties van de levens van anderen.

Als jij de JAAAAA voelt, ook al heb je geen idee hoe, of vind je het nog heel spannend….
Laten we bellen! Laten we kijken wat er mogelijk is voor jou, wat daar voor nodig is en tot welke geweldige resultaten dat kan leiden in het bestek van 1 jaar.

Own Your Life and take a Feminine Leap!

Geweldig dat je tot aan hier hebt gelezen!
Ik hoor graag van je wat het oproept bij je. Welke ZIN je krijgt, welke (oude) angsten bovenkomen en help je met liefde een stapje verder. Of zelfs een hele sprong, een Feminine Leap!

Liefs,

Shares

Pin It on Pinterest

Shares